Cake pops ze śliwkami kalifornijskimi

06 marca 2017 15:05

Myfitweb

Są kolorowe i bajecznie wyglądają. Cake pops ze śliwkami kalifornijskimi zagoszczą na dobre na Twojej imprezie. Spóbuj raz, a przekonasz się warto było je przygotować.

Składniki:

2½ kubka płatków owsianych błyskawicznych
12 śliwek kalifornijskich
5 łyżek gorzkiego kakao
120 g cukru trzcinowego
120 g masła
100 ml mleka roślinnego
60 ml whiskey
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
do dekoracji: wiórki kokosowe, cukrowe i czekoladowe posypki, drewniane patyczki

Przygotowanie:

Śliwki kalifornijskie zalać wrzątkiem, odstawić na 10 minut, a następnie odcedzić i drobno posiekać. Do głębszej miski wsypać płatki owsiane i kakao, wymieszać. W rondelku rozpuścić masło, dodać cukier i mleko roślinne, mieszać do połączenia składników. Płatki owsiane wymieszane z kakao zalać zawartością rondelka, dodać posiekane śliwki kalifornijskie, whiskey i ekstrakt z wanilii. Całość dokładnie wymieszać. Z masy formować kulki i od razu obtaczać je w wiórkach lub posypkach. Tak przygotowane kulki przełożyć na 20 minut do zamrażarki do stężenia. Po wyjęciu z zamrażarki nadziewać na patyczki i umieszczać w wysokim naczyniu.




Myfitweb poleca

Myfitweb poleca

Tylko u nas

Obiekty w okolicy

Zobacz również

x