Domowa czekolada [PRZEPIS]. Potrzebujesz:
2 łyżki masła orzechowego (bez soli, cukru, polepszaczy, 100 proc. orzechów)
2 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki kakao
2 łyżki miodu
Orzechy: nerkowca lub migdały – mogą być dwa rodzaje. My dodaliśmy jeszcze pestki dyni
KUPUJ tanie wejściówki na siłownię i ćwicz tak jak lubisz! Wejście już za 10 zł!
Przygotowanie:
Masło orzechowe roztapiamy w kąpieli wodnej z olejem, kakao, miodem. Po uzyskaniu płynnej konsystencji, masę przelewamy do małych foremek na praliny (mogą być metalowe, papierowe albo do innej foremki wyłożonej folią aluminiową). Do środka dodajemy po migdały, orzechy nerkowca lub pestki dyni. Wkładamy na 30 minut do zamrażalnika.
Uwaga: praliny przechowujemy w lodówce. Smacznego!