Jak „zrobić” dół brzucha? [DOLNE PARTIE BRZUCHA SPALANIE]
15 listopada 2017 17:58
Co zrobić jeśli chcemy pozbyć się oponki i tym samym wyszczuplić dolną partię brzucha? Odpowiedź niby prosta, bo odpowiednie ćwiczenia, dieta – tylko co jest najbardziej właściwe? Sprawdź!
pixabay.com
Na wstępie trzeba zaznaczyć, że tłuszcz z naszego ciała w miarę odchudzania i treningów będzie znikał równomiernie. Nie da pozbyć dodatkowych kilogramów z jednej partii ciała. Jeśli zatem chcesz pozbyć się oponki musisz uzbroić się w cierpliwość. Często też jest tak, że ćwicząc i będąc na diecie, chudniemy, ale tłuszcz na brzuchu akurat schodzi nam jako ostatni. U niektórych osób jest to wyjątkowo „odporna” część ciała.
pixabay.com
Dół brzucha robimy głównie w kuchni. Tu najbardziej wskazana jest dieta. Musimy wyeliminować pewne produkty. Należą do nich słodycze, tłuste produkty i przetworzona żywność. Musimy też pić dużo wody. Optymalne spożycie to 1,5 litra dziennie.
pixabay.com
Żeby „zrobić” dół brzucha należy jeść pięć posiłków dziennie. Małe porcje, ale często. Jemy w odstępach – co 3 godziny. I ważne! Nie podjadamy między posiłkami. Nie pomijaj posiłków i nie kumuluj ich – np. dwóch w jeden. W walce o płaski brzuch pomogą nam pewne produkty, które należy włączyć do menu. Np. zielone warzywa czy zielona herbata.
pixabay.com
Trening jest tak samo ważny, jeśli walczymy o „dół brzucha”. Musimy ćwiczyć systematycznie. Najlepiej od 3 do 5 razy w tygodniu. Ćwiczenia aerobowe warto uzupełnić treningiem siłowym. Na początek może być to małe obciążenie – np. hantle 2-kilogramowe. Warto zapisać się na zajęcia fitness np. ABT albo TBC.
pixabay.com
Na wstępie trzeba zaznaczyć, że tłuszcz z naszego ciała w miarę odchudzania i treningów będzie znikał równomiernie. Nie da pozbyć dodatkowych kilogramów z jednej partii ciała. Jeśli zatem chcesz pozbyć się oponki musisz uzbroić się w cierpliwość. Często też jest tak, że ćwicząc i będąc na diecie, chudniemy, ale tłuszcz na brzuchu akurat schodzi nam jako ostatni. U niektórych osób jest to wyjątkowo „odporna” część ciała.