Jak zrobić łatwe i pyszne śniadanie z awokado. Potrzebne będą TYLKO TRZY SKŁADNIKI

06 kwietnia 2017 14:11

Myfitweb

Awokado z jajkami i bekonem to idealna propozycja na śniadanie. Wypróbuj ten przepis. Wystarczą Ci trzy składniki, a jesteśmy pewni że zachwycisz domowników.

Na myśl o spokojnym weekendowym śniadaniu, na pewno masz już uśmiech na twarzy. My też! Dlatego podrzucamy ulubiony przepis na sobotnie i niedzielne poranki. Zapiekane jajka w wydrążonych wcześniej awokado to jest to. Do tego łatwe, 3-składnikowe i szybkie w przygotowaniu.

Lista składników zawiera tylko trzy pozycje:
awokado
jajka
plastry bekonu

Jedna porcja „kubeczków z awokado” to 216 kalorii, w tym 16,73 g całkowitego tłuszczu, 13,62 g białka i 6,24 grama węglowodanów.

Do przygotowania rodzinnego śniadania potrzebne nam będą trzy całe awokado. Owoce przecinami na pół, usuwamy pestki i trochę miąższu. Następnie wkładamy po jednym jajku do połówki awokado. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez 15 minut. Po wyjęciu z pieca: na górze rozłóż po plasterku bekonu, który wcześniej podsmażysz na chrupiąco na patelni. Dopraw solą i pieprzem do smaku.


Awocado są pożywne, nasycone kwasami tłuszczowymi. Dzięki zawartości kwasu oleinowego obniżają poziom cholesterolu, a zawarty w nich potas reguluje ciśnienie krwi. Trzeba jednak pamiętać, że są najbardziej kaloryczne z owoców!


POLUB NAS NA FACEBOOKU!



Myfitweb poleca

Myfitweb poleca

Tylko u nas

Obiekty w okolicy

Zobacz również

x