Przepis na nana ice cream jest bardzo prosty. My już wypróbowaliśmy kilka wersji, dlatego je polecamy. Co potrzebujesz? Banany! Najlepiej dojrzałe, z plamkami na skórce – te są najsłodsze i właśnie z takich okazów lody będą najlepsze. Dwa lub trzy banany kroimy w plasterki i w pojemniczku wkładamy do lodówki. Najlepiej na noc, muszą się zamrozić. Takie zmrożone banany wkładamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Można dodać odrobinę wody do uzyskania lepszej konsystencji.
Przepis na nana ice cream można modyfikować w zależności od tego jakie dodatki macie pod ręką: kakaoo, masło orzechowe, maliny. Bawić można się też kolorami: np. po dodaniu łyżeczki młodego jęczmienia w proszku lody będą pięknie zielone! A smak jak najbardziej słodki. Kurkuma nada żółty odcień.
Zblenodwaną masę można podawać prosto na talerze lub nadać kształt lodom i wlać je do pojemniczków (my kupiliśmy pojemniczki z patykami w Ikea).
Nasza rada: Jeśli masz blender o mniejszej mocy, banany pokrój na cienkie plasterki – łatwiej będzie je zmiksować ma gładką masę. Im dłużej będziesz blendował, tym lepsza konsystencja lodów.
SPRAWDŹ NAS! Kupuj wejściówki na siłownię i zajęcia fitness 60% taniej bez umowy i stałych opłat