- Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
- Cebulkę i paprykę kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na oliwie.
- Dodajemy mięso, pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem przez około 20 minut.
- W tym samym czasie gotujemy pęczak wg przepisu na opakowaniu.
- Kalarepę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, mieszamy z jogurtem, solą, pieprzem i koperkiem.
- Pęczak podajemy z gulaszem i surówką.
Składniki:
- kawałek mięsa z piersi indyka lub kurczaka [100g]
- 1/4 papryki [50g] + cebulka [40g]
- łyżeczka oleju rzepakowego [5g] + przyprawy najlepiej ziołowe i ostre
- 3 łyżki pęczaku [40g]
- kalarepa [200g] – może być też rzodkiew lub rzodkiewki
- łyżka jogurtu naturalnego [25g]
- łyżeczka pestek słonecznika lub dyni [5g] - do surówki
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek