Gulasz z indyka i papryki, pęczak oraz surówka z kalarepy

25 min
1  porcja
Łatwe
Zawiera alergeny: Mięso

Indyk mieso bez skory surowe , Papryka czerwona , Cebula , Olej rzepakowy , Kasza jeczmien

Wartość odżywcza

Kalorie

Tłuszcze

Cholesterol

Sód

Węglowodany

Białko

% GDA - procent wskazanego dziennego spożycia osoby dorosłej (2500 kcal).

  • Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
  • Cebulkę i paprykę kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na oliwie.
  • Dodajemy mięso, pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem przez około 20 minut.
  • W tym samym czasie gotujemy pęczak wg przepisu na opakowaniu.
  • Kalarepę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, mieszamy z jogurtem, solą, pieprzem i koperkiem.
  • Pęczak podajemy z gulaszem i surówką.

Składniki:
  • kawałek mięsa z piersi indyka lub kurczaka [100g]
  • 1/4 papryki [50g] + cebulka [40g]
  • łyżeczka oleju rzepakowego [5g] + przyprawy najlepiej ziołowe i ostre
  • 3 łyżki pęczaku [40g]
  • kalarepa [200g] – może być też rzodkiew lub rzodkiewki
  • łyżka jogurtu naturalnego [25g]
  • łyżeczka pestek słonecznika lub dyni [5g] - do surówki

Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb

Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek


Myfitweb poleca

Myfitweb poleca

Tylko u nas

Zobacz również

x