Makaron ze szpinakiem, fetą i kurczakiem

20 min
1  porcja
Łatwe
Zawiera alergeny: Mleko, Mięso

Makaron pszenny razowy , Kurza piers bez skory i kosci surowa , Oliwa z oliwek , Szpinak ,

Wartość odżywcza

Kalorie

Tłuszcze

Cholesterol

Sód

Węglowodany

Białko

% GDA - procent wskazanego dziennego spożycia osoby dorosłej (2500 kcal).

Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
  • Makaron gotujemy al dente.
  • W tym samym czasie na oliwie szklimy przeciśnięty przez praską czosnek.
  • Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka oprószonego solą i pieprzem. Chwilę smażymy.
  • Następnie dodajemy szpinak i krótko dusimy.
  • Dodajemy makaron. Danie przekładamy na talerz.
  • Posypujemy pokruszoną fetą i sezamem.
Składniki:

  • 3/4 szklanki makaronu razowego [60g]
  • mięso z piersi kurczaka [80g]
  • łyżeczka oliwy z oliwek [5g]
  • szklanka szpinaku [150g] + czosnek, sól i pieprz
  • cienki plasterek fety [20g]
  • łyżeczka sezamu [5g]

Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek

Myfitweb poleca

Myfitweb poleca

Tylko u nas

Zobacz również

x