- Serek naturalny zmiksuj z zarodkami pszennymi i ziołami.
- Jeśli nie masz blendera możesz do serka dorzucić dokładnie posiekane zioła.
- Serek podajemy z truskawkami, plasterkami kiwi i posiekanymi migdałami.
Porada: Jeśli nie masz w domu zarodków pszennych, to… kup ;) Jest to najcenniejsza część ziarna, bogata w wiele witamin z grupy B, magnez, cynk i żelazo. Jeśli jednak się nie uda Ci się ich kupić możesz je zamienić np. na świeżo zmielone siemię lniane złociste, babkę płesznik, łyżeczkę nasion chia albo całkowicie pominąć.
- ½ opakowania serka naturalnego homogenizowanego 2 % tł. (125g)
- łyżka zarodków pszennych (10g)
- garść świeżej mięty lub melisy (10g)
- garść truskawek [70g]
- ½ kiwi [40g]
- 5-6 migdałów [10g]