- Soczewicę namaczamy w wodzie. Warzywa myjemy, kroimy w kostkę, wrzucamy na oliwę,
- lekko zrumieniamy, po czym dodajemy pół szklanki wody oraz soczewicę. Gotujemy około 20 minut na wolnym ogniu.
- Przyprawiamy wg uznania. Na koniec dodajemy kaszę lub makaron ugotowany al-dente w osobnym garnku.
Składniki:
- 2 łyżki czerwonej lub zielonej soczewicy [30g]
- łyżka oliwy [10g]
- cebula [60g]
- pomidor [200g]
- 1/2 cukinii [150g]
- 3 łyżki makaronu razowego lub kaszy kuskus [45g] + curry, kurkuma, imbir, chilli
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek