- Pstrąga myjemy i osuszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, świeżymi ziołami i cytryną.
- Zawijamy szczelnie w folię aluminiową i pieczemy w temperaturze 200 st. C przez około 25 minut.
- Jeśli nie masz tyle czasy wrzuć rybę na grilla.
- Pstrąga podajemy z brązowym ryżem i duszonym na czosnku szpinakiem.
Składniki:
- filet świeżego pstrąga, np tęczowego [100g]
- sól, pieprze, skórka cytrynowa, 2 łyżeczki soku z cytryny, świeży tymianek i świeży rozmaryn
- około 4 łyżki ryżu brązowego [60g]
- szklanka szpinaku [150g] + łyżeczka oliwy + ząbek czosnku i odrobina soli
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek