- W miseczce ułóż porwane liście sałaty, kiełki, pokrojonego na cząstki pomidora, piórka z cebuli, oliwki oraz paski papryki.
 - Całość polej sosem. Na gotowej sałatce rozkrusz fetę.
 
Porada: Składniki sosu wrzuć do małego, szczelnego słoiczka (np. po musztardzie) i potrząsając dokładnie wymieszaj. Dzięki temu zaoszczędzisz czas na jego przygotowania dresingu! Polej nim sałatkę dopiero przed spożyciem. Dzięki temu sałata pozostanie chrupiąca, a warzywa nie puszczą wody.
- 2-3 garście mieszanki sałat, kiełków, świeżego szpinaku, ulubionych ziół (50g)
 - pół pomidora malinowego (70g)
 - czerwona cebula (30g)
 - kawałek papryki czerwonej (70g)
 - plasterek fety półtłustej (30g)
 - 5 czarnych oliwek (10g)
 - sos: 3 łyżeczki jogurtu naturalnego 2 % tł., kilka listków świeżej bazylii, pieprz, szczypta (!) soli, estragon, odrobina octu jabłkowego