- W miseczce układamy zieleninę, pokrojona w paseczki grillowaną pierś kurczaka.
- Sałatkę polewamy sosem z jogurtu naturalnego i musztardy francuskiej.
- Sałatkę posypujemy pestkami granatu.
- Sałatkę podajemy z grzanką z chleba razowego.
Składniki:
- 3 garście dowolnej zieleniny np. świeżego szpinaku [100g]
- kawałek kurczaka z grilla [100g] + ulubione zioła i odrobina soli
- łyżeczka oleju rzepakowego [5g] – do marynaty lub sosu jogurtowego
- pestki z połowy granatu [70g]
- 2 łyżki jogurtu naturalnego [50g]
- łyżka musztardy francuskiej lub miodowej [10g] – może być inna, ale te są smaczne
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek