Truskawki , Roszponka , Ocet balsamiczny z Modeny , Pomidory czerwone , Ser Mozzarella z p
Kalorie
Tłuszcze
Cholesterol
Sód
Węglowodany
Białko
% GDA - procent wskazanego dziennego spożycia osoby dorosłej (2500 kcal).
Truskawki w połączeniu z dressingiem balsamicznym, tworzą zaskakujący i wyśmienity smak. W przepisie wykorzystano olej z pestek winogron (Oleje Świata).
Roszponkę myjemy, osuszamy, układamy na talerzu. Pomidorki myjemy, kroimy na pół, podobnie truskawki. Mozzarellę kroimy w kostkę, oliwki w cienkie plasterki. Wszystko układamy na roszponce. Przygotowujemy dressing z podanych składników, polewamy wierzch surówki. Talerz dekorujemy kawałkami truskawek oraz kremem balsamicznym.
Autorką przepisu jest Marika Wojciechowska z bloga www.dzikowiec-od-kuchni.blogspot.com