Udko kurczaka z grilla lub folii + kasza i buraczki

30 min
1  porcja
Łatwe
Zawiera alergeny: Mięso

Kurczak udo ze skora surowe , Oliwa z oliwek , Majeranek suszony , Papryka mielona , Tymia

Wartość odżywcza

Kalorie

Tłuszcze

Cholesterol

Sód

Węglowodany

Białko

% GDA - procent wskazanego dziennego spożycia osoby dorosłej (2500 kcal).

  • Mięso myjemy i osuszamy. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem.
  • Indyka smarujemy odrobiną oliwy i nacieramy majerankiem, tymiankiem oraz czosnkiem.
  • Układamy na grillu i opiekamy z dwóch stron na złoty kolor.
  • Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
  • Do tego dania podajemy starty na tarce ugotowany w mundurku buraczek.
  • Możemy doprawić buraczki chrzanem.
Porada dietetyka: czosnek, cebula i por to Twoi sprzymierzeńcy w walce o doskonały stan zdrowia. To naturalne antybiotyki o silnym działaniu antyoksydacyjnym. Są powszechnie dostępne, tanie i ultra zdrowe, zatem miej je zawsze w swojej kuchni i dodawaj do dań nie tylko dla smaku, ale przede wszystkim dla zdrowia. Kupując czosnek wybieraj odmianę polską, czyli fioletową!

Składniki:
  • mięso z kurczaka lub indyka [100g] + kropelka oliwy i zioła polecam majeranek,
  • tymianek i czosnek do kaszy.
  • około 4 łyżki kaszy gryczanej lub ewentualnie brązowego ryżu [60g]
  • 1 ugotowany w mundurku, starty buraczek [200g]
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb

Jak dołączyć do akcji:

1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek

Myfitweb poleca

Myfitweb poleca

Tylko u nas

Zobacz również

x