- Mięso myjemy i osuszamy. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem.
- Indyka smarujemy odrobiną oliwy i nacieramy majerankiem, tymiankiem oraz czosnkiem.
- Układamy na grillu i opiekamy z dwóch stron na złoty kolor.
- Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
- Do tego dania podajemy starty na tarce ugotowany w mundurku buraczek.
- Możemy doprawić buraczki chrzanem.
Porada dietetyka: czosnek, cebula i por to Twoi sprzymierzeńcy w walce o doskonały stan zdrowia. To naturalne antybiotyki o silnym działaniu antyoksydacyjnym. Są powszechnie dostępne, tanie i ultra zdrowe, zatem miej je zawsze w swojej kuchni i dodawaj do dań nie tylko dla smaku, ale przede wszystkim dla zdrowia. Kupując czosnek wybieraj odmianę polską, czyli fioletową!
Składniki:
- mięso z kurczaka lub indyka [100g] + kropelka oliwy i zioła polecam majeranek,
- tymianek i czosnek do kaszy.
- około 4 łyżki kaszy gryczanej lub ewentualnie brązowego ryżu [60g]
- 1 ugotowany w mundurku, starty buraczek [200g]
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek