Wegańska zupa paprykowa z czerwoną soczewicą i tymiankiem

25 min
1  porcja
Łatwe

Soczewica czerwona , Oliwa z oliwek , Czosnek , Cebula , Marchew , Papryka zielona ,

Wartość odżywcza

Kalorie

Tłuszcze

Cholesterol

Sód

Węglowodany

Białko

% GDA - procent wskazanego dziennego spożycia osoby dorosłej (2500 kcal).

  • Na łyżce oliwy szklimy drobno posiekaną cebulę i czosnek.
  • Dodajemy namoczoną soczewicę talarki marchewki, pokrojoną w kostkę paprykę, pomidory oraz około 0,5 szklanki wody i dusimy pod przykryciem przez 15-20 minut.
  • Doprawiamy wg uznania pamiętając o ograniczeniu w stosowaniu soli.
Składniki
  • łyżka oliwy z oliwek (10g)
  • 1 ząbek czosnku (5g)
  • 1 cebula (20g)
  • 1 marchewka (50g)
  • zielona papryka (60g)
  • 1 duży pomidor (150g) - opcjonalnie ½ puszki pomidorów
  • soczewica czerwona (40g)
  • sól (odrobina!), pieprz, słodka papryka, oregano
  • łyżka świeżego tymianku

Myfitweb poleca

Myfitweb poleca

Tylko u nas

Zobacz również

x