Na Myfitweb kupisz tanie wejściówki oraz karnety umożliwiające wejście do wielu klubów. Z nami zaplanujesz dietę oraz trening.
Ciasto:
150 gramów mąki orkiszowej
120 ml miodu wielokwiatowego
Jeden słoiczek dżemu jagodowego niskosłodzonego doprzełożenia - około 280 gramów
Zmielona garść pestek słonecznika
Jedna łyżeczka sody oczyszczonej
3 jajka
75 gramów masła
Masło roztapiamy w garnku i czekamy aż ostygnie. Jajka ubijamy z miodem. Mąkę przesiewamy z sodą, dodajemy miód ubity z jajkami i delikatnie mieszamyna jedną masę. Pestki słonecznika mielimy – posłużą nam do wysypania formy.Okrągłą foremkę do ciasta (23 cm średnicy) smarujemy masłem i wysypujemyzmielonymi pestkami słonecznika. Na tak przygotowaną formę wylewamy masę.Pieczemy przez 25-30 minut w temperaturze 180 st (góra/dół). Po wyjęciu z piekarnikastudzimy. Delikatnie przekrajamy ciasto wzdłuż i smarujemy dżemem jagodowym.
Krem na górę tortu:
Śmietanka 30 procnet - 250 ml
1 łyżeczka stewii
Truskawki do dekoracji
Śmietanę ubijamy z jedną łyżeczką stewii na szytwniejszą masę. Wykładamy na tort, dekorujemy pokrojonymi truskawkami.
Wybieraj kluby fitness, siłownie i baseny z naszej ogólnopolskiej bazy
Kup karnet lub wejściówkę
Myfitweb poleca
Ile kalorii spala się podczas godziny kickboxingu?
artykuł
Ile zarabia trener personalny? RAPORT
artykuł
Instagram kontra rzeczywistość. Fitnessowa blogerka zestawia ze sobą dwa światy
artykuł
Z miłości do natury i słodkości. Przedstawiamy wyjątkowe wegańskie słodycze od Plantifulway
artykuł
4 przepisy na świąteczne fit ciasta [PLUS e-book z 12 przepisami do ściągnięcia]
artykuł
PROMOCJE NA FITNESS. Jak oszczędzać pieniądze na fitnessie?
artykuł