- W niewielkim rondlu na oliwie szklimy drobno posiekaną cebulę.
- Zalewamy ją bulionem.
- Dodajemy groszek zielony (nie z puszki!) i gotujemy do miękkości.
- Następnie miksujemy zupę na gładki krem z dodatkiem świeżych ziół np. mięty.
- do smaku solą i pieprzem.
- Podajemy z grzankami z połowy kromki chleba żytniego.
Składniki:
- niepełna szklanka bulionu warzywnego-drobiowego (150g)
- mleko 2% tł. lub mleko kokosowe light (30 ml)
- szklanka groszku zielonego (150g)
- pół cebuli (30g)
- łyżka oliwy z oliwek (10g)
- przyprawy: koperek lub mięta, pieprz, odrobina soli.
- ½ kromki chleba razowego – grzanki (20g)
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek