Nasz przepis jest banalnie prosty, a czekoladki smakują obłędnie. Serio. Raz je zrobicie i będziecie powtarzać co jakiś czas. Do przygotowania potrzeba tylko 3 składników i papierowych formek do babeczek.
Składniki:
1 tabliczka gorzkiej czekolady min. 70 proc. zawartości kakao. Dobrej jakości
12 łyżeczek masła orzechowego: bez soli i cukru, tylko orzechy
3 łyżki oleju koksowego
Przygotowanie:
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czakoladę z dodatkiem 2 łyżek oleju kokosowego. Do każdej papierowej foremki na sam spód wlewamy po łyżce czekolady, rozprowadzamy ją po brzegach. Wsadzamy do zamrażalnika na 5 minut. W tym czasie robimy masę orzechową: masło orzechowe rozpuszczamy w kąpieli z dodatkiem łyżki oleju kokosowego - będzie wtedy bardziej lejące. Do papilotek na czekoladę dodajemy po łyżce masła orzechowego. Chowamy do zamrażalnika na kolejne 5 minut. Po tym czasie wyjmujemy i zalewamy czekoladą, która nam została. Mrozimy około 2 godzin.
Zdrowe Reese's są pycha! Smacznego!