Buraki gotowane , Granat , Rukola , Hummus , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny , Pie
Kalorie
Tłuszcze
Cholesterol
Sód
Węglowodany
Białko
% GDA - procent wskazanego dziennego spożycia osoby dorosłej (2500 kcal).
Carpaccio z buraków z hummusem to wyjątkowo efektowna potrawa, która podbija podniebienia oraz syci inne zmysły.
Buraki gotujemy, studzimy, obieramy i kroimy na cienkie talarki, które układamy na talerzu. Doprawiamy oliwą oraz octem balsamicznym, posypujemy tłuczonym pieprzem. Na buraki nakładamy łyżeczką porcje hummusu (do przepisu wykorzystaliśmy ten firmy Well Well). Wszystko przybieramy natką pietruszki, rukolą, ziarnami granatu oraz czarnuszką i prażonym (na suchej patelni) słonecznikiem.
Jeżeli mamy bardzo mało czasu, możemy ekspresowo przygotować carpaccio, kupując ugotowane buraki (zamykane termicznie) – wówczas efektowna potrawa powstanie już w 20 minut