- Ogórka obieramy ze skórki, pozbawiamy nasion i ścieramy na tarce.
- Awokado obieramy ze skórki i dzielimy na mniejsze cząstki.
- Miksujemy z jogurtem, octem, solą, pieprzem i ziołami (polecam świeżą miętę lub pietruszkę).
- Mieszamy z ogórkiem.
- Chłodnik podajemy posypany siemieniem lnianym.
Składniki:
- mały jogurt naturalny (200g)
- duży ogórek szklarniowy lub 3 ogórki gruntowe (300g)
- kawałek awokado (30g)
- garść ulubionych ziół
- ocet jabłkowy, sól, pieprz, ewentualnie odrobina miodu i soku z cytryny
- łyżeczka siemienia lnianego (5g)
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek