Gazpacho z mozzarellą

25 min
1  porcja
Łatwe

Papryka czerwona , Pomidory czerwone , Ogorek zielony ze skorka , Ocet winny czerwony , Ol

Wartość odżywcza

Kalorie

Tłuszcze

Cholesterol

Sód

Węglowodany

Białko

% GDA - procent wskazanego dziennego spożycia osoby dorosłej (2500 kcal).

  • Paprykę, obranego ze skórki pomidora i ogórka miksujemy z dodatkiem 2 kostek lodu, octu, soli, pieprzu i szczypty cukru.
  • Chłodnik przelewamy do miseczki wypełnionej pokrojoną w kostkę bułką grahamką.
  • Całość polewamy oliwą.
  • Podajemy z kosteczkami mozzarelli.
Składniki:
  • 1 duża czerwona papryka [200g]
  • 1 dojrzały pomidor [200g]
  • 1/3 ogórka szklarniowego [100g]
  • Ocet winny lub balsamiczny [5g], sól, pieprz, szczypta cukru i
  • Łyżka oliwy z oliwek [10g] – wszystkie warzywa zmiksuj z kostkami lodu na gładki krem. Podawaj z pokruszoną grahamką i pokrojoną w mniejsze kawałki mozzarellą
  • ½ grahamki [30g]
  • Mozzarella [30g]

Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb

Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek

Myfitweb poleca

Myfitweb poleca

Tylko u nas

Zobacz również

x