- Paprykę, obranego ze skórki pomidora i ogórka miksujemy z dodatkiem 2 kostek lodu, octu, soli, pieprzu i szczypty cukru.
- Chłodnik przelewamy do miseczki wypełnionej pokrojoną w kostkę bułką grahamką.
- Całość polewamy oliwą.
- Podajemy z kosteczkami mozzarelli.
Składniki:
- 1 duża czerwona papryka [200g]
- 1 dojrzały pomidor [200g]
- 1/3 ogórka szklarniowego [100g]
- Ocet winny lub balsamiczny [5g], sól, pieprz, szczypta cukru i
- Łyżka oliwy z oliwek [10g] – wszystkie warzywa zmiksuj z kostkami lodu na gładki krem. Podawaj z pokruszoną grahamką i pokrojoną w mniejsze kawałki mozzarellą
- ½ grahamki [30g]
- Mozzarella [30g]
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek