Gulasz z cieciorki z kaszą orkiszową

25 min
1  porcja
Łatwe

Ciecierzyca , Oliwa z oliwek , Cebula , Czosnek , Pomidory bez skorki , Papryka czerwona

Wartość odżywcza

Kalorie

Tłuszcze

Cholesterol

Sód

Węglowodany

Białko

% GDA - procent wskazanego dziennego spożycia osoby dorosłej (2500 kcal).

  • Na oliwie szklimy drobno posiekaną cebulkę z czosnkiem.
  • Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i chwilę smażymy.
  • Następnie dodajemy pokrojone pomidory bez skórki oraz ciecierzycę.
  • Dusimy pod przykryciem 10-15 minut.
  • Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.
  • Podajemy z kaszą.

Porada: włącz do swojej diety strączki. Dostarczają sporej ilości błonnika, który obniża poziom cholesterolu, podbija uczucie sytości, pobudza pracę jelit do efektywnej pracy i oczyszcza organizm z metali ciężkich. Są tanie, łatwo dostępne i bardzo odżywcze. Strączki jadaj minimum 3 razy w tygodniu, a jeśli unikasz mięsa to nawet codziennie.

Składniki:
  • 4 łyżki ciecierzycy (80g) – może być z puszki
  • łyżka oliwy z oliwek (10g)
  • 1 cebula (30g)
  • ząbek czosnku (5g)
  • 1 spory pomidor bez skórki (150g)
  • 1/3 czerwonej papryki (50g)
  • 1/3 zielonej papryki (50g)
  • Kasza orkiszowa lub bulgur (50g – sucha masa

Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb

Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek

Myfitweb poleca

Myfitweb poleca

Tylko u nas

Zobacz również

x