- Kaszę jaglaną gotujemy na wodzie.
- Pod koniec gotowania, kiedy już prawie cała woda do gotowania odparuje dodajemy mleko i morele i miksujemy.
- Gotową jaglankę posypujemy jagodami lub innymi owocami jagodowymi
Porada: dobierając owoce do codziennego menu warto sugerować się kilkoma zasadami. Przede wszystkim staraj się wybierać owoce na które aktualnie jest sezon zamiast zapychać się dostępnymi cały rok bananami ;) Późną wiosną i latem postaw na owoce jagodowe, morele, brzoskwinie, melony i inne owoce, które poza sezonem nie są tak pyszne jak teraz. Po drugie staraj się, aby spożywać maksymalnie dużo rodzajów owoców, czyli urozmaicać swoją dietę. Po trzecie lokalni dostawcy są zawsze bardziej wiarygodni – kupuj na targach zamiast w marketach.
Składniki:
- szklanka mleka 2% tł. (230g) – można zamienić na mleko sojowe wzbogacone wapniem
- 4 łyżki kaszy jaglanej (60g)
- garść czarnych jagód (60g)
- 2 morele (90g)
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek