- Łososia myjemy, osuszamy i smarujemy z równomiernie musztarda francuską.
- Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez około 20-25 minut w temperaturze 200 st. C.
- Łososia podajemy z ziemniakami upieczonymi w folii.
- Ziemniaki należy dokładnie wyszorować, pokroić na ćwiartki i zwinąć w folię razem z całymi ząbkami czosnku i gałązkami świeżych ziół.
- Ziemniaki pieczemy około 40 minut.
- Do tego dania podajemy kiszoną kapustę doprawioną świeżo mielonym pieprzem.
Porada dietetyka: Ziemniaki na diecie? Owszem! Postaraj się jednak, aby nie pozbawić ich najcenniejszego składnika, czyli potasu. Polecam zatem ziemniaki pieczone w solidnie wyszorowanej skórce. Są niskokaloryczne, odkwaszają organizm i zapobiegają odwodnieniu. Tak, tak, ziemniaki na diecie są ok!
Składniki:
- kawałek filetu z łososia [100g]
- łyżka musztardy francuskiej [10g] – do marynowania łososia
- 2 dosyć małe ziemniaki [200g] – upiec w folii z tymiankiem, czosnkiem i rozmarynem
- szklanka kapusty kiszonej [150g]
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek