- Rozgnieciony ząbek czosnku szklimy na oliwie.
- Dodajemy szpinak i ugotowany al dente makaron. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem.
- Danie przekładamy na talerz i posypujemy pokruszoną fetą.
Porada: węglowodany na kolację nie są największą zbrodnią na świecie, zwłaszcza jeśli masz intensywne wieczory ;) treningi mam na myśli lub intensywną pracę umysłową! Niewielka porcja węglowodanów złożonych przed snem na pewno nie zrobi nikomu krzywdy. Wieczorem unikamy za to jedzenia owoców i innych produktów bogatych w cukry.
Składniki:
- ½ szklanki makaronu razowego (35g) – najlepiej makaron gryczany lub orkiszowy
- dowolna ilość szpinaku
- ząbek czosnku (5g)
- łyżeczka oliwy z oliwek (5g)
- plasterek fety (20g)
- zioła, szczypta soli
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek