Makaron ze szpinakiem i fetą

20 min
1  porcja
Łatwe
Zawiera alergeny: Mleko

Makaron pszenny razowy , Szpinak , Czosnek , Oliwa z oliwek , Ser Feta

Wartość odżywcza

Kalorie

Tłuszcze

Cholesterol

Sód

Węglowodany

Białko

% GDA - procent wskazanego dziennego spożycia osoby dorosłej (2500 kcal).

Składniki:

  • Rozgnieciony ząbek czosnku szklimy na oliwie.
  • Dodajemy szpinak i ugotowany al dente makaron. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem.
  • Danie przekładamy na talerz i posypujemy pokruszoną fetą.
Porada: węglowodany na kolację nie są największą zbrodnią na świecie, zwłaszcza jeśli masz intensywne wieczory ;) treningi mam na myśli lub intensywną pracę umysłową! Niewielka porcja węglowodanów złożonych przed snem na pewno nie zrobi nikomu krzywdy. Wieczorem unikamy za to jedzenia owoców i innych produktów bogatych w cukry.

Składniki:
  • ½ szklanki makaronu razowego (35g) – najlepiej makaron gryczany lub orkiszowy
  • dowolna ilość szpinaku
  • ząbek czosnku (5g)
  • łyżeczka oliwy z oliwek (5g)
  • plasterek fety (20g)
  • zioła, szczypta soli
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb

Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek


Myfitweb poleca

Myfitweb poleca

Tylko u nas

Zobacz również

x