- Na oleju kokosowym szklimy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
- Dodajemy umyty, posiekany jarmuż i dusimy do miękkości.
- W tym czasie w osobnym naczyniu rozbijamy dwa jajka.
- Solimy. Jarmuż zalewamy masą jajeczną i smażymy klasyczny składany omlet.
- Podajemy z pokrojonym w kostkę pomidorem.
Ciekawostka: Olej kokosowy, czyli tłuszcz nasycony polecany przez dietetyków. Dlaczego? Przede wszystkim dlatego, że jest to najlepszy tłuszcz do obróbki termicznej. Jest stabilny w wysokich temperaturach, a dodatkowo dostarcza cennych średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych (MCT), które pozytywnie wpływają na proces odchudzania!
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek