Pstrąg pieczony w folii, szpinak duszony z czosnkiem i brązowy ryż

35 min
1  porcja
Łatwe
Zawiera alergeny: Ryba

Pstrag teczowy , Sok z cytryny swiezy , Tymianek swiezy , Rozmaryn swiezy , Ryz brazowy dl

Wartość odżywcza

Kalorie

Tłuszcze

Cholesterol

Sód

Węglowodany

Białko

% GDA - procent wskazanego dziennego spożycia osoby dorosłej (2500 kcal).

  • Pstrąga myjemy i osuszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, świeżymi ziołami i cytryną.
  • Zawijamy szczelnie w folię aluminiową i pieczemy w temperaturze 200 st. C przez około 25 minut.
  • Jeśli nie masz tyle czasy wrzuć rybę na grilla.
  • Pstrąga podajemy z brązowym ryżem i duszonym na czosnku szpinakiem.
Składniki:
  • filet świeżego pstrąga, np tęczowego [100g]
  • sól, pieprze, skórka cytrynowa, 2 łyżeczki soku z cytryny, świeży tymianek i świeży rozmaryn
  • około 4 łyżki ryżu brązowego [60g]
  • szklanka szpinaku [150g] + łyżeczka oliwy + ząbek czosnku i odrobina soli

Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb

Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek

Myfitweb poleca

Myfitweb poleca

Tylko u nas

Zobacz również

x