Pstrąg pieczony w folii z fasolką i brązowym ryżem

40 min
1  porcja
Łatwe
Zawiera alergeny: Ryba

Koper ogrodowy swiezy , Sok z cytryny swiezy , Czosnek , Oliwa z oliwek , Zielona fasola s

Wartość odżywcza

Kalorie

Tłuszcze

Cholesterol

Sód

Węglowodany

Białko

% GDA - procent wskazanego dziennego spożycia osoby dorosłej (2500 kcal).

Ryby chude to świetna alternatywa dla drobiu! Jeśli nie lubisz ości wybieraj filety. Grillowanie, pieczenie w pergaminie lub folii to najlepsze sposoby na łatwe i szybkie przygotowanie rybki.

  • Rybę myjemy, osuszamy i doprawiamy sokiem z cytryny, koperkiem, rozgniecionym ząbkiem czosnku oraz solą i pieprzem.
  • Rybę układamy na kawałku folii aluminiowej, skrapiamy oliwą, szczelnie zawijamy i pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 200 st. C.
  • Pstrąga podajemy z ugotowanym ryżem i fasolką szparagową z wody posypaną sezamem.
Porada: Ryby chude to świetna alternatywa dla drobiu! Jeśli nie lubisz ości wybieraj filety. Grillowanie, pieczenie w pergaminie lub folii to najlepsze sposoby na łatwe i szybkie przygotowanie rybki. Dopraw je tak jak lubisz. Fanom eksperymentów w kuchni polecam zakup przyprawy sumak – jest wręcz stworzona do ryb – lekko kwaśna i pikantna i oczywiście bardzo zdrowa!

Składniki:
  • filet z pstrąga (150g) - może być też dorsz
  • łyżka koperku (10g)
  • łyżeczka soku z cytryny (5g)
  • ząbek czosnku (5g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek (10g)
  • garść zielonej fasolki szparagowej (100g) + łyżeczka sezamu do posypania (5g)
  • 3-4 łyżki ryżu brązowego lub dzikiego (50g)
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb

Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek

Myfitweb poleca

Myfitweb poleca

Tylko u nas

Zobacz również

x