- Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
- Polędwiczkę myjemy i osuszamy.
- Kroimy w cienkie paski. Marynujemy w sosie sojowym, drobno startym imbirze, soku z limonki i pieprzu kajeńskim.
- Na patelni lub woku rozgrzewamy olej. Szybko podsmażamy polędwiczkę.
- Następnie dodajemy warzywa i smażymy na ostrym ogniu przez krótką chwilę.
- Warzywa powinny pozostać chrupiące. Potrawę podajemy z ryżem.
Składniki:
- około 4 łyżki brązowego ryżu [60g]
- łyżka oleju kokosowego [10g]
- szklanka warzyw pokrojonych w słupki (marchewka, por, papryka, seler) [200g]
- polędwica wieprzowa pokrojona w cienkie paski [80g]
- sos sojowy, imbir, sok z limonki, pieprz kajeński
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek