Ryż z warzywami po chińsku z polędwiczką stir fry

25 min
1  porcja
Łatwe
Zawiera alergeny: Mięso

Ryz naturalny brazowy , Olej kokosowy , Marchew , Por , Papryka czerwona , Seler , wi

Wartość odżywcza

Kalorie

Tłuszcze

Cholesterol

Sód

Węglowodany

Białko

% GDA - procent wskazanego dziennego spożycia osoby dorosłej (2500 kcal).

  • Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
  • Polędwiczkę myjemy i osuszamy.
  • Kroimy w cienkie paski. Marynujemy w sosie sojowym, drobno startym imbirze, soku z limonki i pieprzu kajeńskim.
  • Na patelni lub woku rozgrzewamy olej. Szybko podsmażamy polędwiczkę.
  • Następnie dodajemy warzywa i smażymy na ostrym ogniu przez krótką chwilę.
  • Warzywa powinny pozostać chrupiące. Potrawę podajemy z ryżem.

Składniki:
  • około 4 łyżki brązowego ryżu [60g]
  • łyżka oleju kokosowego [10g]
  • szklanka warzyw pokrojonych w słupki (marchewka, por, papryka, seler) [200g]
  • polędwica wieprzowa pokrojona w cienkie paski [80g]
  • sos sojowy, imbir, sok z limonki, pieprz kajeński
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb

Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek

Myfitweb poleca

Myfitweb poleca

Tylko u nas

Zobacz również

x