- W misce układamy sałatę i pomidorki koktajlowe.
- Sałatę mieszamy z sosem przygotowanym z jogurtu, musztardy, czosnku, pieprzu, soli i soku z cytryny.
- Dodajemy pokrojoną w cienkie paski grillowaną pierś kurczaka doprawioną wcześniej ziołami.
- Danie posypujemy płatkami twardego sera, sezamem. Podajemy z grzanką razową
Porada: Grilluj za jednym razem kurczaka do sałatki i obiadu – zaoszczędzisz czas!
Składniki:
- 2 garście dowolnych sałat – polecam rzymską do cezara [50g]
- 5-6 pomidorków koktajlowych [100g]
- Mały kawałek grillowanego kurczaka [50g – masa mięsa surowego]
- 2 łyżki jogurtu naturalnego [50g]
- Trochę musztardy, odrobina soku z cytryny, 1 ząbek czosnku, pieprz i sól
- Łyżeczka ziaren sezamu do posypania [7g]
- Łyżka parmezanu [10g] – można zamienić na inny twardy ser lub pominąć
- Grzanka z ½ grahamki lub kromka chleba razowego żytniego na zakwasie [30g]
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek