Szparagi z jakiem sadzonym i parmezanem

10 min
2  porcje
Łatwe
Zawiera alergeny: Jaja, Mleko

Szparagi gotowane z sola , Jajko kurze cale , Ser Parmezan tarty , Maslo , Sol , Pieprz

Wartość odżywcza

Kalorie

Tłuszcze

Cholesterol

Sód

Węglowodany

Białko

% GDA - procent wskazanego dziennego spożycia osoby dorosłej (2500 kcal).

Zdrowe, pyszne i niskokaloryczne danie. Warto zajadać się nimi w maju, bo sezon na szparagi szybko się kończy. Najlepsze są krótko gotowane, wtedy pozostają chrupiące. Smacznego!

  1. Umyj szparagi, odetnij końcówki i lekko obierzje
  2. Ugotuj szparagi w osolonej wodzie przez ok 4 minuty
  3. Na niewielkiej ilości masła usmaż jajka
  4. Wyjmij szaragi z wody, połóż na talerzu a na nie jajka sadzone i posyp startym parmezanem
  5. Posól i popierz do smaku

Myfitweb poleca

Myfitweb poleca

Tylko u nas

Zobacz również

x