Warzywa zapiekane serem z ziołami prowansalskimi

50 min
1  porcja
Łatwe
Zawiera alergeny: Mleko

Papryka czerwona , Cukinia , Baklazan gotowany bez soli , Oliwa z oliwek , Ser mozzarella

Wartość odżywcza

Kalorie

Tłuszcze

Cholesterol

Sód

Węglowodany

Białko

% GDA - procent wskazanego dziennego spożycia osoby dorosłej (2500 kcal).

  • Warzywa kroimy w grubą kostkę, marynujemy w oliwie, ziołach i czosnku.
  • Układamy w żaroodpornym naczyniu, posypujemy startą na tarce mozzarellą i zapiekamy w temperaturze 160 st. C przez około 45 minut.
Składniki:
  • ½ papryki [100g]
  • ½ cukinii [150g]
  • ½ bakłażana [120 g]
  • Łyżeczka oliwy z oliwek [5g]
  • ½ kulki mozzarelli [60g] + zioła prowansalskie i czosnek

Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb

Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek

Myfitweb poleca

Myfitweb poleca

Tylko u nas

Zobacz również

x