- W małym rondelku podgrzewamy szklankę bulionu warzywnego.
- Dodajemy pokrojoną w kostkę pietruszkę, selera i marchewkę. Gotujemy do miękkości pod przykryciem.
- Następnie miksujemy zupę na gładki krem.
- Przelewamy do miseczki, skrapiamy oliwą i posypujemy pokruszonymi orzechami.
Porada: zupa krem to idealny pomysł na szybki posiłek. Wrzucasz do bulionu ulubione warzywa, dodajesz łyżeczkę oliwy, miksujesz, doprawiasz i gotowe! Nadmiar zupy możesz śmiało zamrozić – uratuje Ci jadłospis kiedy nie będziesz mieć czasu na gotowanie
Składniki:
- kawałek selera [100g]
- mała pietruszka [50g]
- średnia marchewka [80g] + polecam doprawić curry i imbirem
- szklanka wody lub ew beztłuszczowego bulionu z włoszczyzny
- łyżka siekanych orzechów włoskich [10g]
- łyżeczka oliwy z oliwek [5g] – do polania po ugotowaniu
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek