Zupa krem z warzyw korzeniowych z orzechami

20 min
1  porcja
Łatwe

Seler , Marchew , Curry mielone , Imbir , Woda , Orzechy wloskie , Oliwa z oliwek ,

Wartość odżywcza

Kalorie

Tłuszcze

Cholesterol

Sód

Węglowodany

Białko

% GDA - procent wskazanego dziennego spożycia osoby dorosłej (2500 kcal).

Składniki:

  • W małym rondelku podgrzewamy szklankę bulionu warzywnego.
  • Dodajemy pokrojoną w kostkę pietruszkę, selera i marchewkę. Gotujemy do miękkości pod przykryciem.
  • Następnie miksujemy zupę na gładki krem.
  • Przelewamy do miseczki, skrapiamy oliwą i posypujemy pokruszonymi orzechami.
Porada: zupa krem to idealny pomysł na szybki posiłek. Wrzucasz do bulionu ulubione warzywa, dodajesz łyżeczkę oliwy, miksujesz, doprawiasz i gotowe! Nadmiar zupy możesz śmiało zamrozić – uratuje Ci jadłospis kiedy nie będziesz mieć czasu na gotowanie

Składniki:
  • kawałek selera [100g]
  • mała pietruszka [50g]
  • średnia marchewka [80g] + polecam doprawić curry i imbirem
  • szklanka wody lub ew beztłuszczowego bulionu z włoszczyzny
  • łyżka siekanych orzechów włoskich [10g]
  • łyżeczka oliwy z oliwek [5g] – do polania po ugotowaniu
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb

Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek

Myfitweb poleca

Myfitweb poleca

Tylko u nas

Zobacz również

x