Zupa z zielonego groszku ze słonecznikiem

15 min
1  porcja
Łatwe

Zielony groszek mrozony , Mieta zielona swieza , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny , Pestk

Wartość odżywcza

Kalorie

Tłuszcze

Cholesterol

Sód

Węglowodany

Białko

% GDA - procent wskazanego dziennego spożycia osoby dorosłej (2500 kcal).

Wiosenna, pożywna zupa na obiad, warto ją zabrać także do pracy.

  • Na bulionie gotujemy zielony groszek.
  • Kiedy zmięknie miksujemy na gładki krem.
  • Przelewamy zupę do miseczki, skrapiamy oliwą i posypujemy pestkami słonecznika lub dyni.

Składniki:
  • szklanka groszku zielonego mrożonego [170g]
  • około ¾ szklanki bulionu z włoszczyzny bez tłuszczu – ugotować i zmiksować na krem,
  • polecam przyprawić miętą albo estragonem
  • łyżeczka oliwy [5g]
  • łyżka pestek słonecznika [10g] ew pestek dyni
  • Odrobina octu balsamicznego
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb

Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek

Myfitweb poleca

Myfitweb poleca

Tylko u nas

Zobacz również

x