- Na bulionie gotujemy zielony groszek.
- Kiedy zmięknie miksujemy na gładki krem.
- Przelewamy zupę do miseczki, skrapiamy oliwą i posypujemy pestkami słonecznika lub dyni.
Składniki:
- szklanka groszku zielonego mrożonego [170g]
- około ¾ szklanki bulionu z włoszczyzny bez tłuszczu – ugotować i zmiksować na krem,
- polecam przyprawić miętą albo estragonem
- łyżeczka oliwy [5g]
- łyżka pestek słonecznika [10g] ew pestek dyni
- Odrobina octu balsamicznego
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek