Ciasto dyniowe

80 min
14  porcji
Łatwe

Maka pszenna , Maka pszenna razowa do wypieku domowego chleba , Owies otreby , Cukier brazow

Wartość odżywcza

Kalorie

Tłuszcze

Cholesterol

Sód

Węglowodany

Białko

% GDA - procent wskazanego dziennego spożycia osoby dorosłej (2500 kcal).

Miąższ dyni jest lubiany przez osoby odchudzające się, ma bowiem niewiele kalorii i sporo błonnika. Kupując dynię, warto również wykorzystać jej pestki, które bogate są w nienasycone kwasy tłuszczowe. My lubimy dynię nie tylko jesienią!

Składniki:

Siemię blendujemy lub mielimy, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy, by wystygło. Dynię ścieramy na tarce, mieszamy składniki. Dodajemy 1 łyżkę sody oczyszczonej. Ciasto przekładamy do keksówki, posypujemy owsem ekspandowanym i polewamy syropem klonowym. Pieczemy około godziny w 170 stopniach.


CZYTAJ TEŻ: Dynia zdrowa od pestki po miąższ. Dlaczego warto ją jeść?



Myfitweb poleca

Myfitweb poleca

Tylko u nas

Zobacz również

x