Owsianka z owocami sezonowymi i nerkowcami

10 min

1 porcje

Łatwe

Przepisy, śniadania, vege, dla dzieci, dla dorsłych, bez glutenowe, makaron, pasta, kolacja, lunch, Przepisy, śniadania, vege, dla dzieci, dla dorsłych, bez glutenowe, makaron, pasta, kolacja, lunch

Wartość odżywcza

Kalorie

Tłuszcze

Cholesterol

Sód

Węglowodany

Białko

% GDA - procent wskazanego dziennego spożycia osoby dorosłej (2500 kcal).

Owsianka na bazie mleka migdałowego

  • W rondelku zagotuj mleko migdałowe z płatkami owsianymi i syropem z agawy.
  • Przełóż do miseczki i posyp cząstkami truskawek, borówkami oraz posiekanymi nerkowcami.
  • Jeśli nie masz czasu na poranne gotowanie przygotuj wersję słoikową – wieczorem poprzedniego dnia zalej płatki mlekiem i wstaw do lodówki – rano będą gotowe do spożycia!
Składniki:
  • szklanka mleka migdałowego niesłodzonego (230g)
  • 4 łyżki płatków owsianych górskich (40g)
  • garść truskawek (70g)
  • garść borówek amerykańskich (60g)
  • łyżeczka posiekanych orzechów nerkowca (10g)
  • łyżeczka syropu z agawy (8g) – można pominąć

Tylko u nas

Zobacz również

Pracodawca

Musclemania Poland: zaprezentuj swoją metamorfozę

Pracodawca

Niezależnie od tego, czy Twoje dziecko ma 4 czy 14 lat, może koszystać z odpowiednich

Pracodawca

Balet dla dzieci: jakie korzyści dają dziecku zajęcia taneczne?

Tylko u nas

Zadbaj o zdrowie

x