Maka pszenna , Maka pszenna razowa do wypieku domowego chleba , Owies otreby , Cukier brazow
Kalorie
Tłuszcze
Cholesterol
Sód
Węglowodany
Białko
% GDA - procent wskazanego dziennego spożycia osoby dorosłej (2500 kcal).
Miąższ dyni jest lubiany przez osoby odchudzające się, ma bowiem niewiele kalorii i sporo błonnika. Kupując dynię, warto również wykorzystać jej pestki, które bogate są w nienasycone kwasy tłuszczowe. My lubimy dynię nie tylko jesienią!
Siemię blendujemy lub mielimy, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy, by wystygło. Dynię ścieramy na tarce, mieszamy składniki. Dodajemy 1 łyżkę sody oczyszczonej. Ciasto przekładamy do keksówki, posypujemy owsem ekspandowanym i polewamy syropem klonowym. Pieczemy około godziny w 170 stopniach.
CZYTAJ TEŻ: Dynia zdrowa od pestki po miąższ. Dlaczego warto ją jeść?