Marchewkowo-cukiniowa zupa krem

15 min
1  porcja
Łatwe

Cukinia , Marchew , Pestki dyni , Oliwa z oliwek , Bulion z kury z warzywami , Ocet bal

Wartość odżywcza

Kalorie

Tłuszcze

Cholesterol

Sód

Węglowodany

Białko

% GDA - procent wskazanego dziennego spożycia osoby dorosłej (2500 kcal).

  • Marchewkę gotujemy w bulionie do miękkości.
  • Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię.
  • Miksujemy na krem.
  • Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i imbirem.
  • Zupę podajemy z łyżeczką surowej oliwy, pestkami dyni i natka pietruszki.
Składniki:
  • ½ cukinii [150g]
  • 1 marchewka [80g]
  • ½ szklanki bulionu z włoszczyzny + świeża natka pietruszki, sól, pieprz
  • łyżka pestek dyni [10g]
  • łyżeczka oliwy z oliwek [5g]
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb

Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek

Myfitweb poleca

Myfitweb poleca

Tylko u nas

Zobacz również

x