- Marchewkę gotujemy w bulionie do miękkości.
- Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię.
- Miksujemy na krem.
- Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i imbirem.
- Zupę podajemy z łyżeczką surowej oliwy, pestkami dyni i natka pietruszki.
Składniki:
- ½ cukinii [150g]
- 1 marchewka [80g]
- ½ szklanki bulionu z włoszczyzny + świeża natka pietruszki, sól, pieprz
- łyżka pestek dyni [10g]
- łyżeczka oliwy z oliwek [5g]
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek