Owsianka na mleku z bananem i słonecznikiem

10 min
1  porcja
Łatwe
Zawiera alergeny: Mleko

Platki owsiane gorskie , Owies otreby , Mleko migdalowe o smaky waniliowym , Banany , Boro

Wartość odżywcza

Kalorie

Tłuszcze

Cholesterol

Sód

Węglowodany

Białko

% GDA - procent wskazanego dziennego spożycia osoby dorosłej (2500 kcal).

  • Płatki owsiane i otręby gotujemy na mleku przez kilka minut.
  • Przekładamy do miseczki.
  • Podajemy z plasterkami banana, borówką i pestkami słonecznika.

Porada: Włącz na stałe płatki owsiane do swojego menu. Jeśli nie przepadasz na owsianką, to z płatków przygotuj placuszki lub do ugotowanej wcześniej owsianki dodaj jedno białko jaja i zapiecz w piekarniku. Płatki owsiane świetnie działają na perystaltykę jelit i obniżają poziom cholesterolu. Więcej o owsie i jego właściwościach przeczytasz tutaj: http://okiemdietetyka.pl/owies/

Składniki:
  • 4 łyżki płatków owsianych górskich (40g)
  • 1 łyżka łuski gryczanej lub innych otrębów (10g)
  • szklanka mleka migdałowego lub sojowego (230g)
  • 1/2 banana (60g)
  • Garść borówek amerykańskich lub malin (50g)
  • łyżeczka pestek słonecznika (5g)

Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb

Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek


Myfitweb poleca

Myfitweb poleca

Tylko u nas

Zobacz również

x