- Płatki owsiane i otręby gotujemy na mleku przez kilka minut.
- Przekładamy do miseczki.
- Podajemy z plasterkami banana, borówką i pestkami słonecznika.
Porada: Włącz na stałe płatki owsiane do swojego menu. Jeśli nie przepadasz na owsianką, to z płatków przygotuj placuszki lub do ugotowanej wcześniej owsianki dodaj jedno białko jaja i zapiecz w piekarniku. Płatki owsiane świetnie działają na perystaltykę jelit i obniżają poziom cholesterolu. Więcej o owsie i jego właściwościach przeczytasz tutaj: http://okiemdietetyka.pl/owies/
Składniki:
- 4 łyżki płatków owsianych górskich (40g)
- 1 łyżka łuski gryczanej lub innych otrębów (10g)
- szklanka mleka migdałowego lub sojowego (230g)
- 1/2 banana (60g)
- Garść borówek amerykańskich lub malin (50g)
- łyżeczka pestek słonecznika (5g)
Przepis z akcji 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
Jak dołączyć do akcji:
1. Zarejestruj się tu: http://myfitweb.com
2. Znajdź w serwisie grupę - 2 tygodnie pod Okiem Dietetyka na Myfitweb
3. Dołącz do grupy i korzystaj z diet, przepisów, porad i ciekawostek