Filtruj
wyczyśćSzukaj tutaj
Pomelo to największy owoc z rodziny cytrusów. Jasny miąższ jest pełny wartości odżywczych, a do tego niskokaloryczny, dlatego też polecany osobom na diecie. Właśnie teraz niska cena pomelo zachęca do zakupu. Dlaczego warto jeść pomelo?
Trenerka fitness, która zmienia swoje podopieczne nie do poznania postanowiła podzielić się z fanami swoją własną „metamorfozą”. Jej szczupłe i zadbane ciało dzięki programowi, który stworzyła stało się umięśnione i jeszcze bardziej smukłe. Co jest sekretem jej figury?
Błonnik pokarmowy to element niezbędny w codziennej zdrowej diecie. Dzięki niemu pożywienie ma większą objętość i jednocześnie taką samą energetyczność. Oznacza to, że jedząc produkty bogate w błonnik pokarmowy odczuwamy szybciej i na dłużej uczucie nasycenia, a nie dostarczamy więcej kalorii. Dzieje się tak, gdyż nasz przewód pokarmowy nie wykorzystuje błonnika jako źródła energii, a jedynie jako tzw. „materiał balastowy”.
Znamy go, lubimy, ale czy jemy często? Burak powinien znaleźć się w naszej diecie. I najlepiej na surowo, choć sprawdzą się też potrawy z pieczonym i gotowanym burakiem. Są nie tylko smaczne, ale też bardzo zdrowe. Dlaczego warto jeść uwielbiane przez nasze babcie i mamy buraki?
Świetne na rozgrzewkę, powszechnie znane i proste do zrobienia. Pajace! Owszem są ćwiczeniem, które powinno znaleźć się w naszym treningu, ale nie po porodzie i okresie połogu. Świeżo upieczone mamusie powinny sobie darować robienie pajacyków. Dlaczego i jakie ćwiczenia po porodzie są wskazane?