Filtruj
wyczyśćSzukaj tutaj
Ekologiczny mus kokosowy Foods by Ann Ani Lewandowskiej jest bestsellerem, sprzedaje się rewelacyjnie. I fakt, jest pyszny, delikatny, rozpływa się w ustach, ale… kosztuje 20 zł za słoiczek. Podobny można zrobić samemu. Potrzeba trochę czasu i niewiele składników.
Chipsy, paluszki, słone przekąski… a już wyjątkowo smakują Ci podczas miesiączki. Na pocieszenie możemy Ci napisać, że dzieje się tak nie tylko w Twoim przypadku. Inne kobiety też tak mają. I jest to udowodnione naukowo.
Ile razy mówiliście sobie, że to już ostatni batonik, ostatni ciasteczko, że od jutra kawy nie słodzicie? Niestety, dość często się to powtarza. Bo ile można sobie obiecywać, że to koniec z cukrem, ze sklepowymi słodyczami, z ciastami o bogatym w cukier składzie... Z pomocą przychodzą nam trzy publikacje, które mogą wybawić nas z grzechu.
Czym jest nietolerancja laktozy? Wbrew powszechnej opinii nie jest alergią na mleko! To zespół objawów pojawiający się po spożyciu laktozy, spowodowany niedoborem lub całkowitym brakiem enzymu laktaza. Szacuje się, że w Polsce nietolerancja laktozy może występować u 1,5% niemowląt i dzieci oraz u 20-25% osób dorosłych.
Czy grzyby to coś więcej niż woda i trochę smaku? Czy rzeczywiście są tak małowartościowe, jak się zwykło o nich mówić? Czy w takim razie w ogóle warto po nie sięgać? Najwyższy czas obalić kilka mitów, narastających latami w temacie grzybów i odkryć prawdę o tym niewątpliwym przysmaku z lasu rodem.