Filtruj
wyczyśćSzukaj tutaj
Joga odmłodziła jej umysł, ciało i ducha. I dała wiarę w życie. Heidi Williams, joginka, która na Instagramie ma 135 tysięcy fanów i zdjęcia tak piękne, że nie możemy od nich oderwać oczu, wyznała skrywaną latami prawdę.
Ekologiczny mus kokosowy Foods by Ann Ani Lewandowskiej jest bestsellerem, sprzedaje się rewelacyjnie. I fakt, jest pyszny, delikatny, rozpływa się w ustach, ale… kosztuje 20 zł za słoiczek. Podobny można zrobić samemu. Potrzeba trochę czasu i niewiele składników.
Systemy kafeteryjne zyskują coraz większą popularność, nawet wśród mniejszych firm. Dlaczego? Taki program pozwala sprawniej zarządzać świadczeniami pozapłacowymi. Jest to szczególnie istotne, ponieważ coraz częściej mówi się, że doświadczamy rynku pracownika, a nie tak jak do tej pory rynku pracodawcy. Zadowolony pracownik, to bardziej wydajny pracownik, z większą chęcią do działania. A takie osoby chce mieć każdy pracodawca w swoim zespole. Jak zatem motywować pracowników? Sprawdź, co oferuje rynek.
Polacy jedzą coraz mniej w domu bądź nie mają w zwyczaju zabierania ze sobą do pracy posiłków przygotowanych wcześniej. Chętnie korzystamy z coffee barów, gdzie dużą kawą z syropem i cukrem możemy się najeść na śniadanie. Zachodzimy do fast foodów po śniadania i niekiedy spożywamy je w samochodach stojąc w porannych korkach. Na lunch wychodzimy obowiązkowo z biura, gdyż daj nam to pewne oderwanie od spraw służbowych w środku dnia.
Jeśli skończyłeś 30 lat, pora na zmianę swoich treningowych nawyków. Nasze ciało zmienia się przecież z wiekiem. Skóra się starzeje, zmęczenie bierze górę, sprawność może być gorsza. Dlatego pora skorygować także nasze treningi. Ba! Sposób odżywiania też. Jeść trzeba mądrze i po 30. każdy już powinien to rozumieć. Metabolizm spowalnia, więc trzeba skierować go na dobre tory. Pamiętaj też o zdrowym śnie, uśmiechu i motywacji – one też czynią cuda.