Filtruj
wyczyść
Szukaj tutaj
Ekologiczny mus kokosowy Foods by Ann Ani Lewandowskiej jest bestsellerem, sprzedaje się rewelacyjnie. I fakt, jest pyszny, delikatny, rozpływa się w ustach, ale… kosztuje 20 zł za słoiczek. Podobny można zrobić samemu. Potrzeba trochę czasu i niewiele składników.
Pamiętacie zajęcia z beer yogi? Uczestnicy ćwiczyli z kuflem piwa w ręku. Albo jogę, w której towarzyszyły koty? Teraz pora na nowość. Coraz popularniejsza staje się joga nago… kursanci podczas zajęć nie mają na sobie nic.
Błonnik pokarmowy to element niezbędny w codziennej zdrowej diecie. Dzięki niemu pożywienie ma większą objętość i jednocześnie taką samą energetyczność. Oznacza to, że jedząc produkty bogate w błonnik pokarmowy odczuwamy szybciej i na dłużej uczucie nasycenia, a nie dostarczamy więcej kalorii. Dzieje się tak, gdyż nasz przewód pokarmowy nie wykorzystuje błonnika jako źródła energii, a jedynie jako tzw. „materiał balastowy”.
Moda na fit słodycze trwa. Coraz częściej na blogach trenerów i dietetyków można spotkać przepisy na słodkości z produktów, które ze słodyczą nigdy nam się nie kojarzyły. Jak się okazuje można je przyrządzić tak, że palce będziemy oblizywać. Na słodko.
Znamy go, lubimy, ale czy jemy często? Burak powinien znaleźć się w naszej diecie. I najlepiej na surowo, choć sprawdzą się też potrawy z pieczonym i gotowanym burakiem. Są nie tylko smaczne, ale też bardzo zdrowe. Dlaczego warto jeść uwielbiane przez nasze babcie i mamy buraki?