Filtruj
wyczyść
Szukaj tutaj
Pomelo to największy owoc z rodziny cytrusów. Jasny miąższ jest pełny wartości odżywczych, a do tego niskokaloryczny, dlatego też polecany osobom na diecie. Właśnie teraz niska cena pomelo zachęca do zakupu. Dlaczego warto jeść pomelo?
Trenerka fitness, która zmienia swoje podopieczne nie do poznania postanowiła podzielić się z fanami swoją własną „metamorfozą”. Jej szczupłe i zadbane ciało dzięki programowi, który stworzyła stało się umięśnione i jeszcze bardziej smukłe. Co jest sekretem jej figury?
Polacy jedzą coraz mniej w domu bądź nie mają w zwyczaju zabierania ze sobą do pracy posiłków przygotowanych wcześniej. Chętnie korzystamy z coffee barów, gdzie dużą kawą z syropem i cukrem możemy się najeść na śniadanie. Zachodzimy do fast foodów po śniadania i niekiedy spożywamy je w samochodach stojąc w porannych korkach. Na lunch wychodzimy obowiązkowo z biura, gdyż daj nam to pewne oderwanie od spraw służbowych w środku dnia.
Instagram pęka w szwach od pięknych zdjęć jedzenia. Szczególnie popularny jest raw food, czyli „surowe jedzenie”, które nie wymaga obróbki termicznej. Na profilu CulinaryDots aż kipi od kolorów, smaku i zdrowia. Firma cateringowa z Berlina zajmuje się przygotowywaniem tortów wegańskich na urodziny, wesela i inne okazje. Trzeba przyznać, że wypieki, nie dość, że zdrowe, bez glutenu i innych niechcianych dodatków - cieszą też oczy. Dla nas wyglądają, jak dzieła sztuki! Zobaczcie sami wszystkie zdjęcia.
70-letnia Australijka, Carolyn Hartz, 28 lat temu całkowicie zrezygnowała z cukru w swojej diecie. Efekty są zachwycające.