Filtruj
wyczyśćSzukaj tutaj
Joga odmłodziła jej umysł, ciało i ducha. I dała wiarę w życie. Heidi Williams, joginka, która na Instagramie ma 135 tysięcy fanów i zdjęcia tak piękne, że nie możemy od nich oderwać oczu, wyznała skrywaną latami prawdę.
Pomelo to największy owoc z rodziny cytrusów. Jasny miąższ jest pełny wartości odżywczych, a do tego niskokaloryczny, dlatego też polecany osobom na diecie. Właśnie teraz niska cena pomelo zachęca do zakupu. Dlaczego warto jeść pomelo?
Warto sięgać po sok pomarańczowy ponieważ – jak pokazują badania – zawarte w nim składniki odżywcze pomagają walczyć ze stresem oksydacyjnym, stanami zapalnymi oraz zmniejszają ryzyko wystąpienia zespołu metabolicznego.
Hummus to doskonale znana nam przekąska. Do tej pory jedliśmy ją w wielu smakach – pomidorowy, paprykowy, z burakami. Czas na nowość! Słodki hummus o smaku m.in. brownie.
Sezon na szparagi zaczyna się w czerwcu i trwa krótko, bo tylko miesiąc. Dlatego warto jeść je często wiosną i latem. Na różne sposoby – gotowane, zapiekane, z makaronem. Szparagi są niskokaloryczne, 100 gram ma jedynie 20 kalorii. Mają cenne składniki mineralne i witaminy. Oto 5 rzeczy, których nie wiedziałeś o szparagach.