Filtruj
wyczyśćSzukaj tutaj
Systemy kafeteryjne zyskują coraz większą popularność, nawet wśród mniejszych firm. Dlaczego? Taki program pozwala sprawniej zarządzać świadczeniami pozapłacowymi. Jest to szczególnie istotne, ponieważ coraz częściej mówi się, że doświadczamy rynku pracownika, a nie tak jak do tej pory rynku pracodawcy. Zadowolony pracownik, to bardziej wydajny pracownik, z większą chęcią do działania. A takie osoby chce mieć każdy pracodawca w swoim zespole. Jak zatem motywować pracowników? Sprawdź, co oferuje rynek.
Kardio sprawia, że masz serce jak dzwon. Dodaje też energii i podkręca metabolizm. Godzina na bieżni to dla niektórych świetna zabawa, ale co jeśli Ty tego nie lubisz? Mamy pięć pomysłów na kardio dla Ciebie!
Ostatnie badania dowodzą, że spożycie orzechów nie wiąże się wcale ze wzrostem wagi. Wręcz przeciwnie. Orzechy pomagają chudnąć. Warto włączyć je do naszej diety. Jednak przed zjedzeniem powinniśmy je odpowiednio przygotować. Jak?
Witamina C – myślimy o niej w okresie jesienno-zimowego sezonu przeziębień. I słusznie, ponieważ wspomaga działanie systemu odpornościowego. Nie wszyscy jednak wiedzą, że pełni też inne ważne funkcje w organizmie ludzkim, który sam nie potrafi jej gromadzić. Dlatego właśnie konieczne jest codzienne dostarczanie sobie witaminy C z pożywieniem. Podstawowym jej źródłem w naszej diecie powinny być warzywa i owoce oraz ich przetwory, np. soki.
Owoce i warzywa są bogate w cenne witaminy i minerały dlatego jemy je minimum 5 razy dziennie! W sezonie jesienno-zimowym, gdy o dostępność tych świeżych i soczystych coraz trudniej, warto cieszyć się ich smakiem sięgając po 100-procentowe soki z warzyw i owoców. Żurawina na zdrowy uśmiech, noni na odporność, wiśnia na bolesne zakwasy. Szczególnie wartościowe są te naturalne, pozbawione konserwantów, sztucznych barwników oraz bez dodatku cukru.