Filtruj
wyczyśćSzukaj tutaj
Trenerka fitness, która zmienia swoje podopieczne nie do poznania postanowiła podzielić się z fanami swoją własną „metamorfozą”. Jej szczupłe i zadbane ciało dzięki programowi, który stworzyła stało się umięśnione i jeszcze bardziej smukłe. Co jest sekretem jej figury?
Systemy kafeteryjne zyskują coraz większą popularność, nawet wśród mniejszych firm. Dlaczego? Taki program pozwala sprawniej zarządzać świadczeniami pozapłacowymi. Jest to szczególnie istotne, ponieważ coraz częściej mówi się, że doświadczamy rynku pracownika, a nie tak jak do tej pory rynku pracodawcy. Zadowolony pracownik, to bardziej wydajny pracownik, z większą chęcią do działania. A takie osoby chce mieć każdy pracodawca w swoim zespole. Jak zatem motywować pracowników? Sprawdź, co oferuje rynek.
Błonnik pokarmowy to element niezbędny w codziennej zdrowej diecie. Dzięki niemu pożywienie ma większą objętość i jednocześnie taką samą energetyczność. Oznacza to, że jedząc produkty bogate w błonnik pokarmowy odczuwamy szybciej i na dłużej uczucie nasycenia, a nie dostarczamy więcej kalorii. Dzieje się tak, gdyż nasz przewód pokarmowy nie wykorzystuje błonnika jako źródła energii, a jedynie jako tzw. „materiał balastowy”.
Spa, wellness, jacuzzi… Marzy Ci się taki relaks? Wybierz się do miejsca, w którym odprężysz się po treningu, codziennych obowiązkach, spędzisz czas z rodziną. Kąpiel relaksacyjna z hydromasażem ujędrni skórę, wymasuje i wprowadzi w błogi stan.
Brak różnorodnych, świeżych warzyw i owoców, a tym samym niedobór witamin i minerałów, skutkuje obniżeniem odporności i złym samopoczuciem. Wybierając odpowiednie produkty, wzmocnisz organizm jeszcze przed nadejściem wiosny. Mgr inż. Agnieszka Jagodzińska, dietetyk z Centrum Medycznego Falck podpowiada, które produkty koniecznie powinny znaleźć się na twoim talerzu.