Filtruj
wyczyśćSzukaj tutaj
Ekologiczny mus kokosowy Foods by Ann Ani Lewandowskiej jest bestsellerem, sprzedaje się rewelacyjnie. I fakt, jest pyszny, delikatny, rozpływa się w ustach, ale… kosztuje 20 zł za słoiczek. Podobny można zrobić samemu. Potrzeba trochę czasu i niewiele składników.
Nauli, najbardziej szalona poza jogi właśnie opanowała Internet. Fani jogi z całego świata chwalą się na zdjęciach i filmach swoją nową umiejętnością. Nauli może Cię zaskoczyć!
Błonnik pokarmowy to element niezbędny w codziennej zdrowej diecie. Dzięki niemu pożywienie ma większą objętość i jednocześnie taką samą energetyczność. Oznacza to, że jedząc produkty bogate w błonnik pokarmowy odczuwamy szybciej i na dłużej uczucie nasycenia, a nie dostarczamy więcej kalorii. Dzieje się tak, gdyż nasz przewód pokarmowy nie wykorzystuje błonnika jako źródła energii, a jedynie jako tzw. „materiał balastowy”.
Sezon na truskawki zaczyna się w czerwcu i trwa do końca lipca! Pyszne, soczyste owoce są dobre także dla zdrowia i urody. Mają mało kalorii, dużo błonnika, więc są doskonałe dla osób dbających o linię. Dlaczego warto jeść truskawki?
Instagram pęka w szwach od pięknych zdjęć jedzenia. Szczególnie popularny jest raw food, czyli „surowe jedzenie”, które nie wymaga obróbki termicznej. Na profilu CulinaryDots aż kipi od kolorów, smaku i zdrowia. Firma cateringowa z Berlina zajmuje się przygotowywaniem tortów wegańskich na urodziny, wesela i inne okazje. Trzeba przyznać, że wypieki, nie dość, że zdrowe, bez glutenu i innych niechcianych dodatków - cieszą też oczy. Dla nas wyglądają, jak dzieła sztuki! Zobaczcie sami wszystkie zdjęcia.