Filtruj
wyczyśćSzukaj tutaj
Ekologiczny mus kokosowy Foods by Ann Ani Lewandowskiej jest bestsellerem, sprzedaje się rewelacyjnie. I fakt, jest pyszny, delikatny, rozpływa się w ustach, ale… kosztuje 20 zł za słoiczek. Podobny można zrobić samemu. Potrzeba trochę czasu i niewiele składników.
Systemy kafeteryjne zyskują coraz większą popularność, nawet wśród mniejszych firm. Dlaczego? Taki program pozwala sprawniej zarządzać świadczeniami pozapłacowymi. Jest to szczególnie istotne, ponieważ coraz częściej mówi się, że doświadczamy rynku pracownika, a nie tak jak do tej pory rynku pracodawcy. Zadowolony pracownik, to bardziej wydajny pracownik, z większą chęcią do działania. A takie osoby chce mieć każdy pracodawca w swoim zespole. Jak zatem motywować pracowników? Sprawdź, co oferuje rynek.
Błonnik pokarmowy to element niezbędny w codziennej zdrowej diecie. Dzięki niemu pożywienie ma większą objętość i jednocześnie taką samą energetyczność. Oznacza to, że jedząc produkty bogate w błonnik pokarmowy odczuwamy szybciej i na dłużej uczucie nasycenia, a nie dostarczamy więcej kalorii. Dzieje się tak, gdyż nasz przewód pokarmowy nie wykorzystuje błonnika jako źródła energii, a jedynie jako tzw. „materiał balastowy”.
Pyszny i słodki przysmak coraz częściej jest brany pod lupę przez specjalistów od żywienia. Wszystko za sprawą składników, które zdrowe nie są. W szczególności oleju palmowego, którego Nutella ma w swoim składzie aż 1/3! Badania Europejskiego Urzędu Bezpieczeństwa Żywności wykazują na działanie kancerogenne Nutelli.
Wiadomo. Każdemu się zdarza. Raz na jakiś czas. W chwilach zwątpienia częściej. Szybka przekąska ale też idealnie dopasowane do hamburgera. Frytki z Mc Donalda bywają naszą słabością. Co tak naprawdę w nich się znajduje? Prześwietlamy te rumiane, cienko poszatkowane ziemniaczki.