Filtruj
wyczyść
Szukaj tutaj
Chipsy, paluszki, słone przekąski… a już wyjątkowo smakują Ci podczas miesiączki. Na pocieszenie możemy Ci napisać, że dzieje się tak nie tylko w Twoim przypadku. Inne kobiety też tak mają. I jest to udowodnione naukowo.
Systemy kafeteryjne zyskują coraz większą popularność, nawet wśród mniejszych firm. Dlaczego? Taki program pozwala sprawniej zarządzać świadczeniami pozapłacowymi. Jest to szczególnie istotne, ponieważ coraz częściej mówi się, że doświadczamy rynku pracownika, a nie tak jak do tej pory rynku pracodawcy. Zadowolony pracownik, to bardziej wydajny pracownik, z większą chęcią do działania. A takie osoby chce mieć każdy pracodawca w swoim zespole. Jak zatem motywować pracowników? Sprawdź, co oferuje rynek.
Błonnik pokarmowy to element niezbędny w codziennej zdrowej diecie. Dzięki niemu pożywienie ma większą objętość i jednocześnie taką samą energetyczność. Oznacza to, że jedząc produkty bogate w błonnik pokarmowy odczuwamy szybciej i na dłużej uczucie nasycenia, a nie dostarczamy więcej kalorii. Dzieje się tak, gdyż nasz przewód pokarmowy nie wykorzystuje błonnika jako źródła energii, a jedynie jako tzw. „materiał balastowy”.
Jogurt zawiera ważne składniki odżywcze, takie jak białko i wapń. Ten tradycyjny wytwarza się przez dodanie dwóch kultur bakteryjnych do mleka, aby "sfermentować" laktozę do kwasu mlekowego. Tworzy się kwaśny smak i gęsta konsystencja. Jeśli jogurt zostanie schłodzony po fermentacji, bakterie pozostaną aktywne, a produkt można oznakować jako zawierający kultury "żywe" lub "aktywne", które są dobre dla jelit. Ale który jogurt jest najlepszy? Składniki takie jak pektyna i guma guar są zwykle oznaką produktu o słabszej jakości. Jeśli kupujesz jogurty smakowe, sprawdź zawartość cukru.
Od 30 września do 1 października Międzynarodowe Centrum Kongresowe w Katowicach za sprawą Fit Life Expo stanie się największą areną sportów siłowych w kraju. Jakie atrakcje przygotowali organizatorzy? Mamy dla Was aż 6 mocnych powodów, dla których musicie odwiedzić MCK!